miercuri, 14 noiembrie 2012

Ceai natural pentru un organism sanatos



Ceaiul este a doua băutură consumată în lume, după apă. Fiind bogat în antioxidanţi, poate scădea riscul de boli cardiace şi chiar de cancer. „Mai bine trei zile fără mâncare, decât o zi fără ceai!“ zice un proverb chinezesc. Atenţie însă, consumat în timpul mesei, ceaiul scade absorbţia fierului din alimente!

Ceaiurile pot fi un aliat de nadejde in lupta impotriva kilogramelor in plus. Natura ne vine in ajutor oferindu-ne cateva plante care ne vor face dietele de slabire mai usoare si mai eficiente.


Un amestec de ceaiuri medicinale este o combinatie de culori, de diverse texturi, cu arome contrastante sau complementare, toate acestea cu scopul de a crea o cand extraordinara de ceai. Cu putina creativitate si prin experiemnte repetate, puteti sa va creati propriul dumneavoastra amestesc care sa va rasplateasca eforturile.

Ceaiurile de plante pot sa ofere beneficii aditionale pentru sanatate sau nutritie. Este foarte important de retinut ca ceaiurile obtinute din frunze de ceai au efect revigorizant deci nu se recomanda consumul lor de catre copii.

Ceaiul de musetel are proprietati deosebite care te ajuta sa-ti imbunatatesti sanatatea trupului, dar si pe cea a pielii. Datorita mineralelor pe care musetelul de contine, vei vedea cum acest ceai te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus, intr-un mod natural si sanatos. Floarea de musetel ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal si, datorita efectului sau laxativ, protejeaza intestinele de anumite toxine. In plus, ceaiul de musetel reduce pofta de mancare, asa ca dorinta de snaksuri si de dulciuri, care te ingrasa, va disparea.
Pe langa multe alte efecte benefice pe care aceasta planta le are, infuzia cu ceai de musetel poate fi aliatul tau de baza in lupta cu greutatea si chiar cu celulita. Prin folosirea unui tratament de detoxifiere bazat pe musetel, vei ajunge sa slabesti cateva kilograme, sa iti imbunatatesti aspectul pielii, datorita eliminarii toxinelor din organism, si vei scapa si de surplusul de apa din corp.

luni, 5 noiembrie 2012

Detoxifiere sanatoasa



Oboseala, kilogramele in plus, pielea care isi pierde stralucirea. Pentru a iti recapata forma, ai nevoie de o cura de detoxifiere.

Obiectivul stabilit pentru o cura detoxifiere nu este de a slabi, desi acest lucru se intampla, ci de a purifica intreg organismul.

Adauga in dieta in cursul detoxifierii naturale alimente bogate in grasimi naturale sanatoase. Ideale sunt nucile, semintele de susan, semintele de in, dar si cele de floarea soarelui si dovleac. Toate trebuie consumate crude, fara adaus de sare.

Un alt aliat in detoxifierea naturala este ceaiul verde. Beneficiile sunt multiple. Ceaiul verde stimuleaza procesul de ardere al grasimilor, activand procesul de punere a lor in circulatie. Ceaiul verde activeaza metabolismul si este un tonic general, astfel ca poate inlocui cu succes cafeaua de dimineata.
Elimina, in masura in care este posibil, pe durata perioadei de detoxifiere naturala, zaharul. Este recomandat ca in perioada curei sa renunti complet la consumul de alcool si sa reduci la minimum posibil fumatul. Limiteaza-te la cantitati minime de sare sau renunta sa mai adaugi sare in mancare.

Detoxifierea naturala nu este o dieta, dar te poate ajuta sa slabesti cateva kilograme. Un regim de detoxifiere nu este un regim de infometare, iar regula celor trei mese principale pe zi si a celor doua gustari trebuie respectata. Eficienta curei de detoxifiere este sporita daca vei face miscare in fiecare zi si daca respecti programul orelor de somn.

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Dieta sanatoasa



Dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sanatoase nu este la fel de confuza sau restrictiva pe cat am fi tentati sa credem la o prima vedere. Primul principiu consta, pur si simplu, in imbratisarea unei varietati de alimente. Un lucru important, de altfel, stiut fiind faptul ca fiecare aliment are anumite contributii nutritive. In plan secundar vin fructele, legumele, cerealelele si alimentele bogate in carbohidrati complecsi, fibre, vitamine, minerale, etc. Restul ar trebui sa provina din produsele lactate cu continut scazut de grasimi, carne slaba (pasari de curte) si peste.

Cu alte cuvinte, programul tau zilnic trebuie sa includa alimente bogate in fibre (cereale, fructe, fasole). Acestea ar trebui sa furnizeze intre 20-30 de grame de fibre dietetice de care aveti nevoie in fiecare zi, ceea ce va reduce absorbtia de carbohidrati. Aceste alimente vin la pachet cu vitamine importante, minerale si fitochimicale. Incepeti prin a taia de pe lista grasimile animale, deoarece contine grasimi saturate care cresc nivelul colesterolului din sange si prezinta alte efecte negative asupra sanatatii. Carnea slaba, carnea de pasare fara piele, poate fi un bun inlocuitor.

Incurajeaza consumul de peste si nuci (grasimi sanatoase nesaturate).  Portiile ar trebui sa fie moderate, cu atat mai mult in cazul mancarurilor cu un continut bogat in calorii. Nu trece atat de usor peste calciul esential oaselor puternice si dintilor. Acesta se gaseste in surse cu un continut redus de grasime, cum ar fi laptele degresat si iaurtul scazut in grasimi, neprocesat eventual. Daca nu se poate obtine valoarea optima din alimente, mergeti la farmacie si cumparati suplimente. Intr-o alta ordine de idei, vitaminele si mineralele vor fi extrase din alimente, in niciun caz suplimente. Cele din urma nu pot suplini o dieta sanatoasa, in conditiile in care alimentele reprezinta principala sursa de substante nutritive ce vor fi utilizate in mod eficient in organism.

duminică, 14 octombrie 2012

Fibre pentru curatarea colonului

Recomandari pentru curatarea colonului: consuma mai multe fibre.


  • Se comporta asemenea unui burete care absoarbe apa si toxinele din colon si le elimina.
  • Formeaza un bol in tubul digestiv, care impinge materiile reziduale din colon.
  • Stimuleaza tranzitul intestinal, prevenind in acest fel intoxicarea organismului provocata de stagnarea materiilor fecale in colon.
  • Rezolva constipatiile, cauza importanta a stagnarii toxinelor in colon. Fibrele au efect laxativ, determinand inmuierea scaunului.
  • Contribuie la eliminarea resturilor de alimente nedigerate care raman in colon, in pliurile peretilor intestinali.
  • Regleaza digestia. Un colon curat inseamna si o digestie buna.
  • Dupa curatirea colonului trebuie suplimentat aportul de bacterii benefice care refac flora intestinala afectata de toxinele depozitate atata vreme in colon.

Stiti cand trebuie sa va spalati pe maini. Stiti cand trebuie sa va spalati parul. Dar nu stiti cand aveti un colon murdar si este nevoie de o cura de curatire a colonului. Specialistii va propun o lista cu cateva intrebari, astfel incat sa va dati seama daca aveti probleme cu toxinele depozitate in colon.

Esti obosit/a intotdeauna?
Aveti o rezistenta fizica scazuta?
Suferi frecvent de balonari?
Reduceti zilnic numarul de calorii ingerate, insa cu toate acestea nu pierdeti deloc in greutate?
Mancati frecvent la fast-food?

Daca ati raspuns afirmativ la intrebarile de mai sus inseamna ca aveti un colon intoxicat, iar organismul dumneavoastra are nevoie de o cura de detoxifiere. Ascultati-va corpul! Oboseala, rezistenta fizica scazuta, balonarile sunt semnale pe care organismul le trimite ca lucrurile nu merg tocmai bine in colon.

De asemenea, probleme asociate acumularii de toxine in colon sunt un sistem imunitar slabit, metabolismul lent, gazele abdominale.

vineri, 5 octombrie 2012

Dieta pentru detoxifiere




Dieta bogată în alimente procesate şi sedentarismul determină în timp acumularea toxinelor în organism. Corpul are propriile mijloace prin care elimină aceste reziduuri, dar resursele sale sunt limitate. Dacă la intervale regulate de timp nu se face o curăţare generală a organismului (de două ori pe an), corpul începe să dea semne de oboseală. Printre cele mai bune metode de detoxifiere se numără şi cele pe bază de ceaiuri.

Ceaiul verde este recunoscut în primul rând pentru proprietăţile detoxifiante şi diuretice. Acesta stimulează arderea depozitelor de grăsime. În urma acestor arderi se eliberează un nivel ridicat de toxine pe care tot ceaiul verde le elimină din organism.

Se recomandă câte trei căni de ceai pe zi, îndulcit cu o linguriţă de miere de albine, de preferat, înainte de fiecare masă. În timpul curei nu trebuie să consumi carne şi zahăr, care favorizează acumularea toxinelor. Un alt avantaj este că ceaiul verde întăreşte sistemul imunitar.

Persoanele care nu au probleme mari de sănătate (de exemplu, diabet sau boli de stomac) pot urma o cură rapidă de detoxifiere cu rădăcini de păpădie. Într-un vas de sticlă sau de ceramică se pun cinci rădăcini de păpădie pisate. Peste o lingură de pulbere se toarnă un pahar de apă clocotită şi se acoperă vasul.

Lichidul astfel obţinut se consumă dimineaţa, timp de şapte zile. Efectele apar încă din prima zi, însă este posibil ca, pe parcursul curei, să apară stări de greaţă şi dureri de cap. Acestea sunt semne că toxinele se elimină din corp.

joi, 27 septembrie 2012

Curatarea sangelui

Curatarea sangelui se manifesta prin acest proces de fortifiere. In acest sens specialistii recomanda o serie de ceaiuri care vor duce la revigorarea organismului uman.

Daca pacientul va consuma o ceasca de ceai cald din urmatorul amestec de plante:

- frunze de mur (Rubus fructicosus), 
- frunze de zmeur,
- frunze de coacaz negru (Ribes nigrum) va avea drept rezultat o tonifiere a organimului.

Acest tratament poate fi urmat oricand, pe tot parcursul anului cand organismul da semne de epuizare.
 
Ceaiul rezultat din amestecul de:

- seminte de fenicul (Foeniculum vulgare),
- flori de musetel (Matricaria chamomilla),
- flori de tei cu frunza mare (Tilia platypsylos),
- frunze de roinita (Melissa officinalis),
- flori de soc negru (Sambucus nigra),
- frunze de menta buna (Mentha piperita) baut zilnic (doua-trei cani) are deasemenea efecte binefacatoare asupra organismului uman.

vineri, 14 septembrie 2012

Detoxifierea colonului

Este absolut esential ca intestinul gros si aparatul renal sa functioneze foarte bine deoarece prin ele sunt eliminate majoritatea produselor toxice din organism.

Intestinul gros prezinta o flora microbiana care produce vitamina K si B12, iar distrugerea florei atrage instalarea starii inflamatorii, aparitia microhemoragiilor si anemierea bolnavului, iar toxinele nu vor mai fi eliminate ci vor patrunde in sange, intoxicand celulele.

Tratamentul naturist pentru curatarea intestinului gros se face pe parcursul a 5 saptamani, dimineata intre orele 5-7 sau seara inainte de culcare.

In 2 litrii de apa fiarta si racita se adauga o lingura plina cu sare de lamaie, iar aceasta cantitate se bea inghititura cu inghititura pe parcursul a 1-2 ore dimineata sau seara.

In prima saptamana se bea in fiecare zi, in a doua saptamana se bea o zi da, una nu, in a treia saptamana se consuma o zi da , doua zile nu, in a patra saptamana cei 2 litrii de apa se ia o zi da si trei zile pauza,iar in a cincea saptamana se consuma o singura data,intr-o singura zi.In toata aceasta perioada se mananca regulat evitandu-se pe cat posibil carnea si lactatele.

Pentru intestinul gros sunt benefice si microclismele cu ceai de pojarnita, tataneasa, musetel, fara a abuza insa deoarece pot produce traumatisme ano-rectale.

miercuri, 5 septembrie 2012

Remedii pentru Detoxifiere


Se spune ca primavara este anotimpul ideal pentru a face cura detoxifiere. Eu as spune ca o cura de detoxifiere trebuie facuta periodic, chiar in fiecare anotimp, intrucat organismul nostru cumuleaza suficiente toxine ca sa necesite o curatare periodica. Dupa cum ne recomanda numele, noi credem in remedii naturale, fara medicamente, deci voi propune plante naturale si medicinale care ne ajuta in detoxifierea organismului.

Stiati ca trei cani de ceai verde pe zi stimuleaza digestia si ajuta la curatarea intestinelor? In aceeasi idee, galbenelele curata ficatul, a carui detoxifiere trebuie sa aiba loc regulat. Incearca sa bei zilnic ceai de urzica, deoarece contine substante care grabesc eliminarea toxinelor din organism.

luni, 27 august 2012

Detoxifiere ficat - reteta de suc


Sunt toxine care patrund in corpul nostru desi nu avem nevoie de ele. De procesarea si eliminarea lor se ocupa ficatul, o adevarata uzina care indeplineste peste 500 de functii diferite. Printre altele, alege nutrientii din mancare, pune deoparte deseurile si regleaza nivelul de toxine din sange. Fata de celelalte organe vitale, ficatul este special pentru ca, atunci cand este bolnav sau ranit, celulele care au fost distruse se regenereaza. Totusi, daca asta se intampla prea des, ajunge intr-un stadiu in care nu mai poate functiona normal.

Un ficat care nu functioneaza normal, inseamna, dupa unii specialisti, kilograme in plus, lipsa de energie, oboseala, dureri de cap, hipertensiune si multe alte neplaceri. Se crede chiar ca si balonarea, depresiile, constipatia, transpiratia excesiva, sindromul premenstrual, oboseala cronica, varicele, poftele alimentare ar avea legatura cu proasta functionare a ficatului.

Pentru a corecta toate aceste probleme si nu numai, a fost creata dieta pentru detoxifierea ficatului. In general, este considerata o dieta pentru slabire si controlul greutatii, dar este mai mult de atat. Oricine o poate urma pentru a-si imbunatati starea generala de sanatate. Un ficat sanatos reduce depresiile, nervozitatea si schimbarile de dispozitie, te ajuta sa-ti pastrezi energia, buna dispozitie si pofta de viata


Suc pentru detoxifiere ficat

Inainte de toate, asigura-te, in masura in care este posibil, ca fructele si legumele pe care le folosesti sunt organice si ca nu arunci nimic; fibrele ramase in urma sunt benefice organismului si le poti folosi in mancare. Nu include foarte mult morcov, sfecla sau ananas, daca nu suporti ca sucurile sa fie excesiv de dulci.

Ideal este folosesti legume verzi (care contin multa clorofila, benefica sangelui si sistemului imunitar), morcovi, lamaie, sfecla si grepfruit. O astfel de reteta include o cescuta de spanac, jumatate de castravete, putina telina (cu tot cu frunze), 3 morcovi, jumatate de mar. Mentiune: castravetii trebuie folositi cu tot cu coaja. 

joi, 23 august 2012

Fructe pentru detoxifiere



Stresul de zi cu zi, alimentele pline de E-uri, aerul poluat si somnul dezordonat duc la dereglari ale metabolismului si la acumulari de toxine in organism. Totusi, corpul nostru are mecanismele necesare pentru epurare insa datorita unei vieti dezordonate acestea isi pierd eficacitetea. De aceea ar trebui ca de cateva ori pe an sa urmam o cura de detoxifiere.

Este recomandata o cura de detoxifiere de doua ori pe an, iar durata acestei cure nu ar trebui sa depaseasca trei zile. Cu toate ca, in ideea de a va informa, veti gasi o multitudine de regimuri detoxifiante, este bine sa le evitati pe cele drastice. De obicei detoxifierea organismului se face primavara si toamna, prin post sau printr-o cura detoxifianta. Cel mai bine este sa consultati medicul de familie inainte de a incepe o astfel de cura pentru ca s-ar putea sa va fie contraindicata

Exemple cura detoxifiere

Cura cu mere
Merele au proprietati diuretice, stimulante ale digestiei, depurative, decongestive hepatice si sunt bogate in vitamine.Este bine sa folositi merele de pe la noi, autohtone, nu cele din import sau acele mere foarte mari si fara gust. Se consuma cateva fructe pe zi si se bea suc de mere sau ceaiuri, fara a consuma alte alimente. Cura dureaza intre una si trei zile.

Cura cu ceapa
Ceapa bine tocata se intinde peste o felie de paine cu unt. Atrag atentia ca se va consuma unt, nu margarina. Painea este bine sa fie neagra sau graham. Nu puneti sare sau alte condimente. Se bea apa plata intre mese si se consuma cateva felii de paine pe zi, timp de trei zile.

Cura cu fructe si legume
Se vor consuma pe parcursul a trei sau patru zile numai fructe si legume, crude sau fierte. Se vor exclude din alimentatie alte tipuri de alimente. Intre mese puteti consuma apa plata sau diferite ceaiuri si sucuri naturale de fructe.

marți, 14 august 2012

Pietre la rinichi - tratament



Rinichii extrag prin filtrare reziduurile metabolice si toxinele din sange, prin ei trecand zilnic 1500 l de sange. Cea mai mare parte a lichidului filtrat revine in sistemul circulator, in timp ce reziduurile sunt transportate cu urina prin caile urinare in vezica urinara, iar de acolo sunt eliminate prin uretra.

Pentru ca acest proces sa se desfasoare fara probleme, e bine sa beti lichide in cantitate suficienta, deoarece altfel exista conditii pentru proliferarea bacteriilor. In rinichi se pot forma, din cauza insuficientei alimentari cu lichide, pietre.Cu ajutorul metodelor naturiste aplicate in mod corect, functionarea rinichilor poate fi imbunatatita si se pot trata afectiuni usoare.

Acest ceai trebuie baut in 20 de minute. Efectul sau puternic diuretic ajuta la eliminarea nisipului sau pietrelor mici.

Urmatoarea reteta naturista este folosita impotriva pietrelor la rinichi:

20 g papadie cu radacina cu tot, 10 g Pareira brava, 10 g frunze de plop tremurator, 10 g frunze de urzica, 10 g frunze de mesteacan, 1/2 l apa rece si circa 1 l apa calda.

Se amesteca plantele si se toarna apa rece peste 2 lingurite de amestec. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba 20 minute, apoi se strecoara. Decoctul se dilueaza cu apa calda, astfel incat sa obtinem 1 1/2 l lichid.

O vezica iritata poate fi tinuta sub control, mestecand zilnic 1 lingura de seminte de dovleac. Semintele regleaza eliminarea urinei si usureaza de asemenea afectiunile prostatei.
Pentru ca in rinichi sa nu se adune nisip, ei trebuie sa beneficieze mereu de spalari abundente. Ingrijiti-i consumand zilnic 2-3 l de apa plata sau minerala, ceaiuri de fructe sau plante ori sucuri cu fructe diluate.

Leguma imperiala, sparanghelul, nu este doar un aliment gustos ce poate fi preparat in diverse feluri, ci este cunoscut si pentru proprietatile sale diuretice si depurative. Faceti in timpul sezonului de sparanghel o adevarata cura, mancand la 2-3 zile cate 200-300 g de sparanghel.

duminică, 5 august 2012

Slabeste cu ceai


In timpul unei cure de slabire, care trebuie obligatoriu sa fie pe baza de alimente sanatoase si sa ii ofere organismului tau toti nutrienti de care are nevoie.
Astazi iti prezint trei metode de slabit pe cale naturala cu ajutorul a trei ceaiuri din plante.

Ceaiul alb

Te ajuta sa scapi de stres si iti ofera un plus de energie, in timpul dietei. Unul dintre cele mai importante efecte ale ceaiului alb consta in faptul ca ajuta la scaderea naturala a greutatii corporale. Trei cesti de ceai alb pe zi te vor ajuta sa iti controlezi apetitul si sa salbesti mult mai usor. Totusi, trebuie sa stii ca acest ceai, desi este un produs natural, daca este  consumat in exces (mai mult de 4 cesti pe zi) poate determina inflamarea mucoasei gastrice.

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este  renumit pentru efectele pozitive pe care le are asupra stomacului si a tranzitului intestinal. O cana de ceai de ghimbir in fiecare zi te ajuta sa iti rezolvi toate  problemele legate de gazele intestinale sau de digestie. Astfel, acest ceai te iti ajuta organismul  sa asimileze mai multi nutrienti din alimente si astfel vei asimila un numar mai mic de calorii.

Ceaiul din frunze de soc

Este un ceai foarte util mai ales in curele de dezintoxicare, mai ales prin faptul ca provoca o transpiratie abundenta si astfel  duce la eliminarea toxinelor din organism. Datorita acestei calitati, acest ceai este  foarte util in lupta cu kilogramele in plus. O ceasca de ceai de frunze de soc se bea de trei ori pe zi. Acest ceai are si un efect laxativ moderat, deci este util si persoanelor care sufera de constipatie.

vineri, 27 iulie 2012

Detoxifierea organismului

Detoxifierea poate reduce incidenta de aparitie a numeroase probleme de sanatate, cum ar fi oboseala cronica, imunitatea scazuta, alergiile, durerile de cap, scaderea capacitatii de concentrare sau mancarimile pielii. Dietele care contribuie la „curatarea” organismului nu includ decat mancare organica si apa minerala sau filtrata. 

Nu conteaza cantitatea ingerata din aceste alimente, poate fi vorba despre oricat de mult sau de putin. Multe persoane incearca, odata ce initiaza o dieta de detoxifiere, sa si scada in greutate, motiv pentru care isi injumatatesc portiile zilnice de mancare. In timpul dietei de detoxifiere este necesar sa se bea cat mai multa apa minerala sau apa filtrata pentru a ajuta organismul sa dizolve si sa elimine toxinele prin rinichi si glandele sudoripare. Ca si regula generala, se recomanda consumul a 2 - 3 litri de apa pe zi si exercitii fizice din abundenta, pentru a stimula transpiratia. 

Introducerea in alimentatie a mancarurilor organice este esentiala pentru toti cei care opteaza pentru o dieta pentru detoxifierea organismului. Fructele si legumele non - organice sunt special concepute pentru a fi asemanatoare ca marime si culoare si pentru a rezista cat mai mult in galantare. Aceste calitati se obtin cu ajutorul pesticidelor, ierbicidelor, promotorilor de crestere si al fertilizatorilor.

sâmbătă, 14 iulie 2012

Detoxifierea ficatului

Remediu naturist pentru detoxifierea ficatului

Ficatul sintetizeaza peste 2.500 de substante cunoscute si, probabil, mult mai multe necunoscute. Elimina deseurile din sange. Secreta bila, un lichid vascos care joaca un rol important in digestia alimentelor. Metabolizeaza proteinele si glucidele. Stocheaza si metabolizeaza grasimile si produce colesterolul. Ca urmare trebuie sa intelegem ca si ficatul oboseste, iar atunci cand se intampla asta are nevoie de ceva care stimuleaza capacitatea de detoxifiere si autoregenerare. Fructele si legumele, cerealele integrale vin cu aportul necesar de fibre alimentare solubile care interfera cu mecanismele de reglare a nivelului grasimilor si ajuta functia de detoxifiere a ficatului.

De ajutor sunt si remediile naturiste pe baza de plante. Ingredientele acestui remediu pentru detoxifierea ficatului:

Se amesteca 1 catel de usturoi proaspat tocat si 1 cana cu suc proaspat de lamaie, la care adaugi putin ghimbir si o lingura ulei de masline presat la rece. Amestecul trebuie agitat bine inainte sa-l bei in fiecare dimineata. Dupa aceea, bea si o ceasca cu ceai de plante. Important: nu manca cel putin o ora dupa tratament.

Acest tratament de detoxifierea se tine 10 zile, faci pauza 3 zile, si apoi il urmezi inca 10 zile.

joi, 5 iulie 2012

Curatarea colonului

Sfaturi pentru curatarea colonului

Colonul este ultima parte a sistemului tău digestiv. Chiar dacă nu joacă un rol major în absorbția hranei și nutrienților, în colon sunt extrase apă, săruril minerale și chiar vitamine (vitamina K) din resturile solide.
Reținerea resturilor de mâncare în colon conduce la absorbția toxinelor, ceea ce duce în final la intoxicație și otrăvire.

In primul rand ai nevoie sa cresti aportul de fibre pentru a scapa de resturile acumulate in colon si pentru a-ti pastra sistemul digestiv sanatos. Painea integrala, faina de ovaz, orezul brun si cerealele integrale precum fulgii de grau ajuta la curatarea colonului.

Bea o cantitate mare de apa zilnic pentru a-ti asigura un colon sanatos - stim, uneori poate fi greu, caci multe dintre noi "supravietuim" cu un sigur pahar de apa pe zi. Prin consumul cantitatii corespunzatoare de apa in fiecare zi, poti tine la distanta constipatia, iti poti pastra pielea curata si hidratata si te protejezi de cancerul de colon.

Un mar pe zi, tine doctorul departe. De ce? Pentru ca iti mentine colonul sanatos. Merele, strugurii si alte fructe pe baza de apa, precum pepenele rosu, iti "spala" sistemul de paraziti si de toxinele ce favorizeaza instalarea bolilor.

Radacinoasele precum cartofii sunt, de asemenea, alimente bune pentru curatarea colonului.