joi, 5 iulie 2012

Curatarea colonului

Sfaturi pentru curatarea colonului

Colonul este ultima parte a sistemului tău digestiv. Chiar dacă nu joacă un rol major în absorbția hranei și nutrienților, în colon sunt extrase apă, săruril minerale și chiar vitamine (vitamina K) din resturile solide.
Reținerea resturilor de mâncare în colon conduce la absorbția toxinelor, ceea ce duce în final la intoxicație și otrăvire.

In primul rand ai nevoie sa cresti aportul de fibre pentru a scapa de resturile acumulate in colon si pentru a-ti pastra sistemul digestiv sanatos. Painea integrala, faina de ovaz, orezul brun si cerealele integrale precum fulgii de grau ajuta la curatarea colonului.

Bea o cantitate mare de apa zilnic pentru a-ti asigura un colon sanatos - stim, uneori poate fi greu, caci multe dintre noi "supravietuim" cu un sigur pahar de apa pe zi. Prin consumul cantitatii corespunzatoare de apa in fiecare zi, poti tine la distanta constipatia, iti poti pastra pielea curata si hidratata si te protejezi de cancerul de colon.

Un mar pe zi, tine doctorul departe. De ce? Pentru ca iti mentine colonul sanatos. Merele, strugurii si alte fructe pe baza de apa, precum pepenele rosu, iti "spala" sistemul de paraziti si de toxinele ce favorizeaza instalarea bolilor.

Radacinoasele precum cartofii sunt, de asemenea, alimente bune pentru curatarea colonului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu