vineri, 5 octombrie 2012

Dieta pentru detoxifiere




Dieta bogată în alimente procesate şi sedentarismul determină în timp acumularea toxinelor în organism. Corpul are propriile mijloace prin care elimină aceste reziduuri, dar resursele sale sunt limitate. Dacă la intervale regulate de timp nu se face o curăţare generală a organismului (de două ori pe an), corpul începe să dea semne de oboseală. Printre cele mai bune metode de detoxifiere se numără şi cele pe bază de ceaiuri.

Ceaiul verde este recunoscut în primul rând pentru proprietăţile detoxifiante şi diuretice. Acesta stimulează arderea depozitelor de grăsime. În urma acestor arderi se eliberează un nivel ridicat de toxine pe care tot ceaiul verde le elimină din organism.

Se recomandă câte trei căni de ceai pe zi, îndulcit cu o linguriţă de miere de albine, de preferat, înainte de fiecare masă. În timpul curei nu trebuie să consumi carne şi zahăr, care favorizează acumularea toxinelor. Un alt avantaj este că ceaiul verde întăreşte sistemul imunitar.

Persoanele care nu au probleme mari de sănătate (de exemplu, diabet sau boli de stomac) pot urma o cură rapidă de detoxifiere cu rădăcini de păpădie. Într-un vas de sticlă sau de ceramică se pun cinci rădăcini de păpădie pisate. Peste o lingură de pulbere se toarnă un pahar de apă clocotită şi se acoperă vasul.

Lichidul astfel obţinut se consumă dimineaţa, timp de şapte zile. Efectele apar încă din prima zi, însă este posibil ca, pe parcursul curei, să apară stări de greaţă şi dureri de cap. Acestea sunt semne că toxinele se elimină din corp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu