luni, 27 august 2012

Detoxifiere ficat - reteta de suc


Sunt toxine care patrund in corpul nostru desi nu avem nevoie de ele. De procesarea si eliminarea lor se ocupa ficatul, o adevarata uzina care indeplineste peste 500 de functii diferite. Printre altele, alege nutrientii din mancare, pune deoparte deseurile si regleaza nivelul de toxine din sange. Fata de celelalte organe vitale, ficatul este special pentru ca, atunci cand este bolnav sau ranit, celulele care au fost distruse se regenereaza. Totusi, daca asta se intampla prea des, ajunge intr-un stadiu in care nu mai poate functiona normal.

Un ficat care nu functioneaza normal, inseamna, dupa unii specialisti, kilograme in plus, lipsa de energie, oboseala, dureri de cap, hipertensiune si multe alte neplaceri. Se crede chiar ca si balonarea, depresiile, constipatia, transpiratia excesiva, sindromul premenstrual, oboseala cronica, varicele, poftele alimentare ar avea legatura cu proasta functionare a ficatului.

Pentru a corecta toate aceste probleme si nu numai, a fost creata dieta pentru detoxifierea ficatului. In general, este considerata o dieta pentru slabire si controlul greutatii, dar este mai mult de atat. Oricine o poate urma pentru a-si imbunatati starea generala de sanatate. Un ficat sanatos reduce depresiile, nervozitatea si schimbarile de dispozitie, te ajuta sa-ti pastrezi energia, buna dispozitie si pofta de viata


Suc pentru detoxifiere ficat

Inainte de toate, asigura-te, in masura in care este posibil, ca fructele si legumele pe care le folosesti sunt organice si ca nu arunci nimic; fibrele ramase in urma sunt benefice organismului si le poti folosi in mancare. Nu include foarte mult morcov, sfecla sau ananas, daca nu suporti ca sucurile sa fie excesiv de dulci.

Ideal este folosesti legume verzi (care contin multa clorofila, benefica sangelui si sistemului imunitar), morcovi, lamaie, sfecla si grepfruit. O astfel de reteta include o cescuta de spanac, jumatate de castravete, putina telina (cu tot cu frunze), 3 morcovi, jumatate de mar. Mentiune: castravetii trebuie folositi cu tot cu coaja. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu