sâmbătă, 27 octombrie 2012

Dieta sanatoasa



Dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sanatoase nu este la fel de confuza sau restrictiva pe cat am fi tentati sa credem la o prima vedere. Primul principiu consta, pur si simplu, in imbratisarea unei varietati de alimente. Un lucru important, de altfel, stiut fiind faptul ca fiecare aliment are anumite contributii nutritive. In plan secundar vin fructele, legumele, cerealelele si alimentele bogate in carbohidrati complecsi, fibre, vitamine, minerale, etc. Restul ar trebui sa provina din produsele lactate cu continut scazut de grasimi, carne slaba (pasari de curte) si peste.

Cu alte cuvinte, programul tau zilnic trebuie sa includa alimente bogate in fibre (cereale, fructe, fasole). Acestea ar trebui sa furnizeze intre 20-30 de grame de fibre dietetice de care aveti nevoie in fiecare zi, ceea ce va reduce absorbtia de carbohidrati. Aceste alimente vin la pachet cu vitamine importante, minerale si fitochimicale. Incepeti prin a taia de pe lista grasimile animale, deoarece contine grasimi saturate care cresc nivelul colesterolului din sange si prezinta alte efecte negative asupra sanatatii. Carnea slaba, carnea de pasare fara piele, poate fi un bun inlocuitor.

Incurajeaza consumul de peste si nuci (grasimi sanatoase nesaturate).  Portiile ar trebui sa fie moderate, cu atat mai mult in cazul mancarurilor cu un continut bogat in calorii. Nu trece atat de usor peste calciul esential oaselor puternice si dintilor. Acesta se gaseste in surse cu un continut redus de grasime, cum ar fi laptele degresat si iaurtul scazut in grasimi, neprocesat eventual. Daca nu se poate obtine valoarea optima din alimente, mergeti la farmacie si cumparati suplimente. Intr-o alta ordine de idei, vitaminele si mineralele vor fi extrase din alimente, in niciun caz suplimente. Cele din urma nu pot suplini o dieta sanatoasa, in conditiile in care alimentele reprezinta principala sursa de substante nutritive ce vor fi utilizate in mod eficient in organism.

duminică, 14 octombrie 2012

Fibre pentru curatarea colonului

Recomandari pentru curatarea colonului: consuma mai multe fibre.


  • Se comporta asemenea unui burete care absoarbe apa si toxinele din colon si le elimina.
  • Formeaza un bol in tubul digestiv, care impinge materiile reziduale din colon.
  • Stimuleaza tranzitul intestinal, prevenind in acest fel intoxicarea organismului provocata de stagnarea materiilor fecale in colon.
  • Rezolva constipatiile, cauza importanta a stagnarii toxinelor in colon. Fibrele au efect laxativ, determinand inmuierea scaunului.
  • Contribuie la eliminarea resturilor de alimente nedigerate care raman in colon, in pliurile peretilor intestinali.
  • Regleaza digestia. Un colon curat inseamna si o digestie buna.
  • Dupa curatirea colonului trebuie suplimentat aportul de bacterii benefice care refac flora intestinala afectata de toxinele depozitate atata vreme in colon.

Stiti cand trebuie sa va spalati pe maini. Stiti cand trebuie sa va spalati parul. Dar nu stiti cand aveti un colon murdar si este nevoie de o cura de curatire a colonului. Specialistii va propun o lista cu cateva intrebari, astfel incat sa va dati seama daca aveti probleme cu toxinele depozitate in colon.

Esti obosit/a intotdeauna?
Aveti o rezistenta fizica scazuta?
Suferi frecvent de balonari?
Reduceti zilnic numarul de calorii ingerate, insa cu toate acestea nu pierdeti deloc in greutate?
Mancati frecvent la fast-food?

Daca ati raspuns afirmativ la intrebarile de mai sus inseamna ca aveti un colon intoxicat, iar organismul dumneavoastra are nevoie de o cura de detoxifiere. Ascultati-va corpul! Oboseala, rezistenta fizica scazuta, balonarile sunt semnale pe care organismul le trimite ca lucrurile nu merg tocmai bine in colon.

De asemenea, probleme asociate acumularii de toxine in colon sunt un sistem imunitar slabit, metabolismul lent, gazele abdominale.

vineri, 5 octombrie 2012

Dieta pentru detoxifiere




Dieta bogată în alimente procesate şi sedentarismul determină în timp acumularea toxinelor în organism. Corpul are propriile mijloace prin care elimină aceste reziduuri, dar resursele sale sunt limitate. Dacă la intervale regulate de timp nu se face o curăţare generală a organismului (de două ori pe an), corpul începe să dea semne de oboseală. Printre cele mai bune metode de detoxifiere se numără şi cele pe bază de ceaiuri.

Ceaiul verde este recunoscut în primul rând pentru proprietăţile detoxifiante şi diuretice. Acesta stimulează arderea depozitelor de grăsime. În urma acestor arderi se eliberează un nivel ridicat de toxine pe care tot ceaiul verde le elimină din organism.

Se recomandă câte trei căni de ceai pe zi, îndulcit cu o linguriţă de miere de albine, de preferat, înainte de fiecare masă. În timpul curei nu trebuie să consumi carne şi zahăr, care favorizează acumularea toxinelor. Un alt avantaj este că ceaiul verde întăreşte sistemul imunitar.

Persoanele care nu au probleme mari de sănătate (de exemplu, diabet sau boli de stomac) pot urma o cură rapidă de detoxifiere cu rădăcini de păpădie. Într-un vas de sticlă sau de ceramică se pun cinci rădăcini de păpădie pisate. Peste o lingură de pulbere se toarnă un pahar de apă clocotită şi se acoperă vasul.

Lichidul astfel obţinut se consumă dimineaţa, timp de şapte zile. Efectele apar încă din prima zi, însă este posibil ca, pe parcursul curei, să apară stări de greaţă şi dureri de cap. Acestea sunt semne că toxinele se elimină din corp.